Adventi készülődés 2022

2022. december 10-én szerveztük meg az Adventtel egybekötött karácsonyi készülődés mellett kiemelkedő eseményünket: megünnepeltük látogatóközpontunk születésnapját. A reggeli óráktól izgatottan vártuk az első érkezőket – terem feldíszítve, zene bekapcsolva, a kürtőskalács készítéshez a tészta begyúrva, a parázs melegen, a mézeskalácsok elrendezve, kukoricacsuhé beáztatva, kézműves kellékek előkészítve. Ezen élményközpontú, kreatív, izgalmas, vidám programok mentén, meghitt hangulatban találkoztunk a Péliföldszentkeresztre érkező családokkal.

Az érdeklődők buzgó lelkesedéssel érkeztek meg hozzánk, kabátot levéve, azonnal munkához láttak. A mézeskalács és a kürtőskalács illata lengte be konferenciatermünket, a halk zenét beszélgetések, nevetések zaja egészítette ki. A négy állomás között – kürtőskalács készítés, mézeskalács díszítés, csuhé angyal készítés, papírból rénszarvas/karácsonyfa kivágás, ragasztás – szabadon vándoroltak a kíváncsi szempárok, az ügyes kezek egyszerre több mindent is készíthettek. A kézműves foglalkozások vége felé büszke, elégedett arcokat láthattunk, kicsit fáradtan eszegették a frissen sült kürtőskalácsokat és a kidíszített mézeskalácsokat.

Kora délutánra nem volt más dolguk, mint figyelni és bekapcsolódni a meseműhely Angyalbárányok című előadásába, amely egy meghitt, szeretetteljes népi mese volt, csillogó tekintetek övezték az előadást. Ezt követően Adventi énekeket hallgathattunk az Ars Musica kórus előadásában, mellyel tovább hangolódtunk a szeretet ünnepére.

Végezetül, de nem utolsó sorban közösen elénekeltük a “Boldog születésnapot!” című dalt, miközben a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont 3. születésnapi tortája megérkezett a helyszínre. A látogatóközpont képével fedett csokoládétortában nem sokat gyönyörködhettünk, a gyertyát elfújva a tortára éhes szemek már sort alkotva várták a felszeletelését. A torta éppolyan finom volt, mint amilyennek látszott, méltó lezárása volt a napnak és a 2022-es év programsorozatának.

Programunkat Magyarország Kormánya támogatta az EKCP-KP-1-2022/3-000344 projekt keretében.