Látogatóközpont

A Gerecse az a hely, ahol az ember valamit megérez évezredek, évmilliók történéseiből. Az a hely, ahol megtalálták Samu, a vértesszőlősi előember nyomait, az a hely, ahol több mint 450 barlang található föld alatti csodabirodalomként, s az a hely, ahol sasbércek mutatják be a Föld geológiai alakulását, fejlődését. És az a hely, ahol Krisztus keresztjének egy darabját őrzik. A hely, ahol a természet ölelésében, a teremtés csodáit megismerve megtalálhatjuk önmagunkat.

A látogatóközpont

Péliföldszentkereszt ősi zarándokhely, 1735-ben XIV. Benedek pápa hitelesítette, hogy az itt őrzött ereklye Krisztus keresztjének egy darabja. Aligha lehetne ideálisabb hely a Gerecse Natúrpark ökoturisztikai látogatóközpontja számára, hiszen a minket körülvevő természet is Isten ajándéka – ezért kell megtanulnunk megőrizni és továbbadni azt a következő generációk számára.


A látogatóközpont célja bemutatni mindazt a csodát, amit örökül kaptunk az elődeinktől, s amit örökül kaptunk a Természettől – és amit kötelességünk tovább is adni.