Táboroztatás

SZERVEZZ TÁBORT PÉLIFÖLDSZENTKERESZTEN!

 

Azt gondoljuk kevés olyan szülő van, akinek ne lenne kellemes és szép emléke egy gyerekkori táborozásról. És nincs olyan mostani gyerek, aki ne akarna részt venni egy kalandokkal és élményekkel teli táborban.

Péliföldszentkereszt gyönyörű természeti környezetben fekszik és számos kulturális emléket rejt, karnyújtásnyira a bajtóti Öreg-kőtől a maga békés és csendes környezetével. A hely szakrális jellegét a barokk kegytemplom és a szalézi rendház adja, ezeket pedig kiegészíti a változatos természeti környezet: természetes sziklaalakzatok, kőbányák, barlangok, sziklagyepek, melegkedvelő tölgyesek, karsztbokor-erdők, szurdokerdők és lejtősztyepp-rétek. Mindezen értékek testi-lelki feltöltődést kínálnak, és rövidebb-hosszabb itt-tartózkodásra csábítják az ide látogatókat.

MILYEN TÁBOROKAT SZERVEZHETSZ NÁLUNK?

Fotós, természetfotós tábor: változatos élőhelyek, ritka és szép növények, gazdag állatvilág, földtani értékek, kilátópontok csodálatos tájképekhez, szakrális emlékek.

Tájfutó, tájékozódó tábor: sűrű úthálózat, változatos terepviszonyok, friss térképek.

Túlélő, bushcraft tábor: változatos természeti környezet, izgalmas erdők tele értékekkel.

Természetismereti tábor: természetvédelmi területen változatos élőhelyek, ritka és szép növények, gazdag állatvilág, különleges földtani értékek.

Sziklamászó tábor: a bajóti Öreg-kő 8-45 méteres falakkal és 106 mászóúttal.

Barlangász tábor: a Gerecsében közel 500 barlang található!

Természetjáró tábor: sűrű jelzett (és jelzetlen) turistaút hálózat (Országos Kék Túra, Mária út, Gyöngyök útja, helyi utak, tanösvények), változatos terep, kilátóhelyek, természeti és kulturális értékek.

Madarász tábor: madárvédelmi mintaterület tervezett helyszíne, változatos madárvilág (szántók, legelők, tölgyesek, karsztbokor-erdők és sziklafalak madarai).

Ökológiai tábor: a természetvédelem értékeinek megismerése, az természet működésének bemutatása terepi gyakorlatokkal.

Rajz, művész tábor: festői tájképek, változatos természetes és épített környezet.

Zenei tábor: a kegytemplom kiváló akusztikája már eddig is több zenei felvétel helyszínéül szolgált.

Szalézi tábor: Péliföldszentkereszt a szaléziak magyarországi bölcsője, örök forrása a vidámságnak és a találkozásoknak.

Teremtésvédelmi tábor: a teremtésvédelem (mindenkori) aktualitásai, a Gerecse Natúrpark értékeinek felfedezése.

Hittan- és ministránstábor: aktív, természetközeli helyek, szakrális kötődés, évszázados hagyományok.

Jógatábor: csend, harmonikus élettér, friss levegő, idilli helyek elvonulásra, meditációra.

Lelkigyakorlat: számtalan lehetőség elvonulásra, kikapcsolódásra, beszélgetésekre, találkozásokra.

Gólyatábor: közösségi terek, kirándulóhelyek, életre szóló emlékek, és barátságok. 

Szálláshelyeink akár nagyobb csoportok, osztályok, de kisebb baráti társaságok itt-tartozódását is lehetővé teszik. Három különálló épületünk külön-külön is használható, így a külön csoportok könnyedén elszigetelődhetnek. Teljes befogadóképességünk közel 200 fő, amelyhez étkezést is tudunk biztosítani egyedi igényeknek megfelelően.

Épületeinkhez focipálya, röplabdapálya, szaletli tartozik, de valamennyi épületünk rendelkezik közösségi terekkel, játékokkal.

A kegyhely a szalézi rend (Don Bosco Szalézi Társasága) magyarországi letelepedésének helye, a templomban megcsodálható a Szent Kereszt ereklye, a templom mellett fűtött kápolna hívogatja az elcsendesedni vágyókat. A látogatóközpontban pedig interaktív kiállítás található, melynek témája a teremtésvédelem, számos olyan edukációs célú eszközzel, amely segít megérteni világunk, természetünk, önmagunk helyét és szerepét a mai világban.