Programjaink támogatói

2022.

2022 februárjában az IFJ-GY-21-A-0271 Ifjúsági közösségek és ifjúsági civil szervezetek közösségépítő programjainak támogatásával az „EGYÜTT TERMÉSZETESEN” animátoroképző hétvégéjén a résztvevő fiatalok elméleti, és gyakorlati foglalkozásokon sajátíthatták el a természeti környezet, a hatékony kommunikáció egyben a szalézi misszió közvetíthetőségének alapjait.

2022-ben hetedik alkalommal szerveztük meg SZALÉZI+! elnevezésű programsorozatunkat, amely a térség fontos és meghatározó szakrális-aktív turisztikai kezdeményezésévé nőtte ki magát.

Az évek során kialakult szokások mentén Péliföldszentkereszt kulturális világához, vallási központi szerepéhez kötődően a tavaszi és őszi búcsút, annak vallási, és hagyományvilágát helyeztük középpontba, illetve az adventi elcsendesülés, készülődés hangulatára fókuszáló karácsonyi készülődést. A három program sokakat szólított meg, a pár hónapos korosztálytól, az óvodás korcsoporton át az iskolás, nyugdíjas közösségekig; családokat, sportolókat, zarándokokat, kirándulni, kikapcsolódni vágyókat, hogy közösségben együtt tölthessenek felejthetetlen pillanatokat.

Köszönjük  Magyarország Kormányának Támogatását!

MFP-EKEB/2022 – „Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” a Szalézi Lelkigyakorlatos Házban, Péliföldszentkereszt közössége javára

Az elnyert támogatás összege: 5 525 600 Ft,
A támogatás elnyerésének éve: 2022.
Magyarország Kormányának jóvoltából a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház közösségépítő szerepe tovább mélyíthette a térségi látogatók, és a szalézi család közötti kapcsolatot , ugyanis a Magyar Falu Program (Projekt azonosítója: 3344735094) keretében olyan színpadtechnikai elemek kerültek beszerzésre, amelyek a Ház valamennyi programjának színvonalát, közvetlenebb megszólítását, élményszerűbb befogadását segítik elő. A modern eszközökkel immáron számos programot sikerült kialakítani, amelyre az egyre népszerűbb eseményeken vendégül látjunk minden érdeklődőt, garantálva a jókedvet, és hangulatot.
Mindezt két animátor munkája kísérhette, akik élmény fókuszú érték kapcsolatot teremtettek a hely szellemiségéhez kötődő tematikus programokkal, valamint az idelátogató térségi iskolás csoportokkal való aktív időtöltéssel.
 

Köszönjük a nagylelkű támogatást, amely révén várunk minden érdeklődőt továbbra is Péliföldszentkeresztre.

Köszönjük  Magyarország Kormányának Támogatását!

2021.

MFP-EKEB/2021 – „Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” a Szalézi Lelkigyakorlatos Házban, Péliföldszentkereszt közössége javára
Az elnyert támogatás összege: 5 035 328 Ft,
A támogatás elnyerésének éve: 2021.
Magyarország Kormányának jóvoltából a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház közösségépítő közege tovább erősödhetett, ugyanis a Magyar Falu Program (MFP azonosító: 1008537687) keretében beltéri foglalkoztató elemeket, játékokat tudtunk beszerezni, valamint tovább fejlődhetett a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont élményudvara, ahol két csúszdát, egy mókuskereket, és egy szabadtéri trambulint adhattunk át a gyerekek számára a vidámság, az önfeledt élményszerzés jegyében.
Mindezt két animátor munkája kísérhette, akik élmény fókuszú érték kapcsolatot teremtettek a hely szellemiségéhez kötődő tematikus programokkal, valamint az idelátogató térségi iskolás csoportokkal való aktív időtöltéssel.

Köszönjük a nagylelkű támogatást, amely révén várunk minden érdeklődőt továbbra is Péliföldszentkeresztre.

2021. évben megvalósult programjaink:

Őszi kulturális programok 2021. szeptember 18., 19. és október 4-én. Részletes programkiírás itt elérhető.

Advent Péliföldszentkereszten 2021. december 11-én. A program oldala ide kattintva elérhető.

Köszönjük  Magyarország Kormányának Támogatását!

2020.

A Szalézi+! (szaléziplusz) túra célja és szándéka szerint alapvetően katolikus keresztény és azon belül is – mint neve mutatja – Don Bosco-hoz, az ő szellemiségéhez illetve az általa alapított Szalézi Rendhez szorosan kapcsolódó kezdeményezés, kikapcsolódás forma, programok együttese. Ennek első állomása 2020. július 25-e, Szent Kristóf ünnepe volt, ahol az utazás, az úton levés volt középpontban.

Köszönjük  Magyarország Kormányának Támogatását!

A Szalézi Plusz programsorozat második programja 2020. szeptember 12-13-én volt, ahol  Péliföldszentkereszt zarándokhely őszi búcsúját az ARS Sacra fesztivállal tettük felejthetetlenné. Az idei évben a víz, és a keresztség került középpontba: előadások, ételkóstolók, teaház, és egy különleges üvegkoncert várta az érdeklődőket az első nap, míg a második napon vizes játékokkal, kvízzel készültünk, és a víz természeti kincsként való felfedezésére hívtunk mindenkit.

Köszönjük  Magyarország Kormányának Támogatását!