Őszi programok 2021

2021 őszén is izgalmas programokkal várunk minden kedves érdeklődőt, természetszeretőt a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontba, Péliföldszentkerszetre.

Szeptember 18-án Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén hagyományőrző búcsúnkat tartjuk két helyszínen a Bor és a Kenyér Ünnep jegyében. A program során a Péliföldszentkereszt Szent Kereszt templom környékén kiállítással, borkóstolóval várjuk az érdeklődőket. Az ünnep során megáldásra, illetve átadásra kerül a Rendház átalakított pincéje is, amely ezután izgalmas helyszíne lehet találkozóknak, baráti beszélgetéseknek.

Emellett számos kulturális élmény, előadás és egy esti hangulatos templomi koncert zárja a rendezvényt a Szalézi Rendház körül.

Mindeközben a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban, párhuzamosan a Rendháznál futó események mellett a gyermekekről sem megfeledkezve a kenyér és a bor készítés fortélyait ismertetjük: együtt készítünk mustot, kenyérlángost, közben népi játékokkal kézműveskedéssel és sok nevetéssel múlatjuk a napot.

Természetesen. amit főzünk, meg is esszük: a kemencés kenyérlángos fogyasztására is lehetőség lesz ezen a napon!

Le ne maradj róla, gyere és kóstold meg! Töltsük együtt az őszi búcsút Péliföldszentkereszten!

Péliföldszentkereszt is csatlakozott a Kulturális Örökség Napja programsorozathoz.

A rendezvény célja, hogy megismerjük hazánk rejtett kincseit illetve több érdekes információval gazdagodjunk a már ismert látnivalóról.

2021. szeptember 19-én, vasárnap, vezetett sétákat tartunk az ide látogatóknak, megismerkedve a hely szakrális értékkincseivel, a Szent-Kereszt templommal, a Kálváriával, Szent-kúttal, katonasírral, és a teremtésvédelmi kiállítással, és természetesen a szaléziakkal.

Séták időpontjai: 11:00,15:00. Találkozási pont a Margit Mama Büfé – Gerecse Natúrpark Látogatóközpont.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az alábbi linken tudnak jelentkezni az érdeklődők: 

Várunk szeretettel mindenkit!

Az Állatok Világnapját október 4-én ünnepeljük, egyszerre Assisi Szent Ferenc égi születésnapjával. Az Ő emlékére is tisztelgünk eme jeles napon. Már a XIII.században hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban október 3-án emlékezünk rá, és minket körülvevő csodákra.

Számunkra is fontos ez az esemény, hiszen a teremtett világ védelmét tartjuk szem előtt, amelyet a kiállításunkon elmélyíthet az ide érkező látogató. Megismerkedhet Assisi Szent Ferenc Naphimnuszával, a Szaléziakkal és a térség látnivalóival.

A kiállítás megtekintése mellett színes programokkal várunk minden érdeklődőt: állati arcfestés, állatbemutató, állatsimogató, lovas szekerezés, íjászat, célba lövészet, trófeák megtekintése.

A programok részleteiről facebook oldalunkon tudhatsz meg többet:

 

Programjainkat Magyarország Kormánya jóvoltából, a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház által elnyert, EKCP-KP-1-2021/1-000911 azonosítójú projekt terhére tarthatjuk meg.