Nyárváró nap

 

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ…. Itt a nyár, közeleg a VAKÁCIÓ!

 
A jó idő beköszöntét ünnepeltük 2023. június 10-én, szombaton Péliföldszentkereszten. Hangolódtunk a jó időre, pihenésre és mindarra, amit a kikapcsolódás, a szabadság, tehát a NYÁR hoz és rejt számunkra.
Az idő megtréfált bennünket, hiszen esős, felhős nap kerekedett az eseményre. Szerencsére ez sem tántorította el az érdeklődőket, sokan összegyűltünk a programokra.
 
A nyár érzetét a kézműves és a kerekítő foglalkozáson élhették át a résztvevők. A felhős, esős időben nyarat varázsoltak alkotásaikkal és megszínesítették a napot énekekkel, mondókákkal, csak az idő volt szomorú, a társaság és a hangulat vidám és nyárias volt.
Az örömteli perceket a felnőttek számára is elhoztuk, ínyenceknek öt tételes sörkóstolóval kedveskedtünk, ahol az ízlelésen túl a készítés folyamataiba és titkaiba is elkalauzolták az érdeklődőket, kizárólag 18 év felett. A vidám, minden igényt kielégítő előadás után minden lelkes sörfogyasztó választ kapott a kérdéseire.
A délután záró programja egy tanulságos mese volt a családról, vágyaink megvalósításáról. Közös filmvetítésre került sor az idő miatt beltéren, bízva és bíztatva a kilátogatókat, hogy lesz még szép idő, lesz szabadtéri filmvetítés nálunk.

Ugyan itt a nyár, mindenki megy sokfelé, élményeket gyűjtve, és feltöltést szervezve. Nálunk is kezdődik a vidámabbnál vidámabb táborok időszaka. Házunk, látogatóközpontunk, büféink azonban nem zárnak be. A nyár folyamán különleges hűsítőkkel várunk benneteket, gyertek, töltődjetek abból is! Ősszel folytatódnak megszokott programjaink.

Programunkat az  „Identitásvezérelt közösségi célú fejlesztések támogatása II.” című, VP6-19.2.1.-2-8-21 kódszámú támogatás segítségével valósítuttuk meg a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület, valamint Magyarország Kormánya jóvoltából.