Újrahasznosítás világnapja 2024

Az idei év második eseményének fókuszában az újrahasznosítás állt. Felgyorsult világunkban nem árt egy kicsit lassítani és más nézőpontból megközelíteni az addigi életmódunkat, tárgyainkat. Ezen okból kifolyólag március 17-én, vasárnap délután tartottuk meg ezt a jeles napot.

Igyekeztünk minden korosztálynak kedvezni, a kreativitásukat előhozni, hogy új inspirációt kapjanak. A legkisebbek Kátai Zsuzsannával kézműveskedhettek, húsvéti díszeket készítettek gurigákból, lovacskát műanyag palack segítségével. A játékos kedvűeket a Szalézi Animátorok foglalták el társasjátékokkal, beszélgetésekkel.

Minden korosztály megtalálta a helyét az újrahasznosított ékszerek megalkotásában, uszadékfából, elhasználódott alumínium dobozból, és sörnyitóból varázsolhattak ékszert az érdeklődők. A kicsit ügyetlenebbeknek, bátortalanabbaknak, a remek ötletek megalkotója, a foglalkozás vezetője Debre Gyöngyi – Windprincess Recycling Manufactory – segített, ötletet adott és hozzájárult, hogy mindenki elégedetten távozzon asztalától.

A kerti komposztálás, természetes permetszerek használata is kiemelt figyelmet kapott Könyvesné Nyitrai Erika „A gyümölcsfák ökológiai növényvédelme” című interaktív előadásában. Az érdeklődők hasznos ismereteket szereztek, Erika jól bevált praktikáit, tapasztalatait osztotta meg a közönséggel, akik érdeklődve figyelték, kérdéseikkel színesítették az előadást.

Köszönjük szépen minden közreműködőnek és résztvevőnek ezt a hangulatos, érdekes és ismeretszerző délutánt.

A következő rendezvényünk a Föld napja, várunk mindenkit szeretettel!

Programunk a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület – Identitás vezérelt közösségi célú fejlesztések támogatása II. című, VP6-19.2.1.-2-8-21 kódszámú rendezvény támogatása révén valósult meg (projekt azonosító: 3412098355).