Egy állati jó nap Péliföldszentkereszten

„Testvéred ő is és osztályosod,
A nap alatt egy a ti sorsotok,

Szenved, pedig nincs semmi vétke sem,
Ártatlan ő, szegény és védtelen.

Mégis embernek ember gyilkosa
És a kutyától nem tanul soha!”

 Juhász Gyula: Beteg kutya

Az állatok világnapjának alapelve, az hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti kapcsolatot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Mert együtt kell élnünk, mert együtt könnyebb és jobb! S ez akkor lesz igazán megvalósítható, ha ismerjük egymást.

Nosza, akkor ismerjük meg szerethető társainkat, az állatokat október 4-én a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont egész napos rendezvényén!

„Nálatok laknak-e állatok?”

Ha nem, de szereted őket, akkor itt a helyed, a Gerecse Natúrpark látogatóközpontban!   

Október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából sokszínű programmal ünnepeljük néma barátainkat.

Délelőtt 10-11 óra között Szentmisén vehetnek részt az érdeklődők, majd 11 órától a kreatív műhely keretében „Játsszunk állatosdit” címmel kézműves foglalkozás lesz. Ezt követően déltől „Állati érdekes dolgokat” vizsgálhattok egy foglalkoztató műhely segítségével. A kutyabarátok számára pedig szabadtéri bemutatókkal kedveskedünk délig.

A nap attrakciója „Az alkalmazkodásmesterei”-t bemutató élő állat show lesz 14 órától. S utána még több állat következik: a Gerecse színes állatvilágát mutatja be vetített képek segítségével az itteni nemzeti park természetvédelmi őre.

Bár tudjuk és valljuk, hogy a természetben nincs káros állat, de a kaland kedvéért délután lesz íjászat és légpuskás célba lövés is. S ha már lövöldözünk, akkor jól jön egy igazi vadászember, aki az erdő titkairól mesél nekünk.

S ha a programok között maradna még némi időnk, akkor üljünk majd fel a hintóra egy kis örömkocsikázásra!

Sok szeretettel várunk egy „állati” jó napra!

A Gerecse Natúrpark Látogatóközpont Csapata

A program támogatója az Agrárminisztérium, amely szervezet hozzájárult a programmal kapcsolatos költségekhez.