A NAP napja Péliföldszentkereszten

A csillagászati nyár kezdete 2021-ben június 21-én, 5 óra 33 perckor van. Ekkor a leghosszabb a Napnak az égen megtett útja. Ennek közös megünneplésére hívunk!

Június 26-án Péliföldszentkereszten a Nap napja alkalmából szervezünk programot, ahol sok-sok érdekes, színes élménnyel, előadással, közösségi programmal készültünk a Gerecse Natúrparkba látogatóknak.

A program hajnali 4:00-kor kezdődik, egy vezetett túrával Mogyorósbányára, ahol közösen megnézhetjük a Napfelkeltét. A túra reggel 4:00-kor indul a Gerecse Natúrpark Látogatóközponttól, mintegy 2 kilométeren, 130 méter szintemelkedést leküzdve. A kirándulóknak piknikes reggelit biztosítunk.

8:00-tól 11:00-ig Mogyorósbányán tud sziklát mászni mindenki, aki szeretné kipróbálni magát és mászó tudását különböző nehézségű utakon. Ők is csatlakozhatnak a túrához, vagy reggel 8 órára jöjjenek a TIT emlékműhöz.

A Látogatóközpontban 9:00-tól egészen 16:00-ig lesznek alkotó műhelyeink, ahol kézműveseinkkel bolygókat és batikolt pólókat alkothatunk. Aki batikolni szeretne, megkérjük, hogy hozzon magával méret szerinti fehér pólót! (póló a helyszínen is vásárolható, amennyiben ez elfelejtődik).
A kézműves programok mellett sok-sok játéklehetőség is lesz. 9:00-tól tartjuk a NAP NAPJA fotópályázat eredményhirdetését, majd az összes beküldött kép egy kiállítás keretében megtekinthető lesz.

Közben 10:00-11:00 között egy érdekes előadást hallhatunk magáról a NAPRÓL, amit Wierlné Kárász Tímea, a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola tanára tart nekünk, itt a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban.

13:00-14:00 között egy nagyon szép mesének lehetünk szem- és fültanúi a Lara Mesék Társulat jóvoltából. A mese címe: Hétmérföldes csizma. „Csizma ide csizma oda vigyél engem valahova” –  játékos, népzenés úton varázsoljuk el a gyermekeket az ÖKO mesék világába.

Az esemény zárásaként 15:00-16:00 fedezzük fel együtt a NAPOT a tatai csillagászok segítségével.

Június 26-án töltsünk el együtt egy eseménydús, csodálatos és felejthetetlen napot!

Programunkat Magyarország Kormánya támogatja.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!