Tavaszi programok 2022

FEBRUÁR 19. – SZERELMESEK NAPJA

Az idei év első programjaként a szerelmet ünnepeltük kapcsolódva a házasság hetéhez.

Házastársak, párok érkeztek, miközben a gyermekfelügyeletet átvállalva vidám játékokkal készültünk, kinek-kinek igénye szerint.

Az eseményt kora délután kezdtük Hervai Pál és Anita interaktív előadásával, aminek köszönhetően a párok közötti kötelék még jobban megerősödött, újra felfigyeltek kapcsolatuk erősségére.

Ezek után egy kisebb páros játszma vette kezdetét egy állomásos játék keretében. Egymásra hagyatkozva, olykor nehézkes feladatokat megoldva küzdötték végig magukat az akadályokon – díszíthettek közös mézeskalácsot, írhattak mókás szerelmes levelet, rágcsát dobálhattak, a másik fejével gondolkodhattak. A nap végét egy kahoot-os vetélkedő zárta, ami több témát ölelt fel, így mindkét félnek aktívan részt kellett vennie a kérdések megválaszolásában, hiszen mindenki nyerni jött!

S hogy hol is voltak ezidőben a gyerekek?!

Róluk is gondoskodtunk, hogy ne unatkozzanak és a szülők egy kis időt fordítsanak egymásra. A Játékkunyhó által sokféle társast próbálhattak ki, ezekben az izgalmakban pedig csak úgy elröppent az idő.

A program hagyományőrző jelleggel indult, így ha most nm tudtál eljönni, jövőre ismét lesz, amire szeretettel várunk!

MÁRCIUS 19. – TÁRSASJÁTÉKOZÁS NAPJA

Egy szombat este hogyan is telhetne jobban, mint társasozás azokkal, akikkel jó lenni. Barátok, családok, közösségek gyűlnek össze nálunk, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban, ahol közel száz játékot lehet kipróbálni, felfedezni.

Igaz, játék… ahol ösztönösen kibújik mindenkiből a győzni akarás, vagy a tökéletes stratégia kialakítása… picit egy helyen, és egyszerre vagyunk közösségben, vidámságban, valahogy a gyerekkorban.
Aztán az este végén mindenki boldogan, elégedetten vagy éppen új trükköket tanulva mehet haza.

Egy kötetlen program nálunk, hogy az ide érkező családok, baráti társaságok örömpillanatot éljenek át, együtt, délutántól egészen estig a Játtékkunyhó jóvoltából, közben popcornt falatozva, beszélgetve, agytekervényeket dolgoztatva.

Találkozzunk a társasjátékozás napján, legközelebb is!

ÁPRILIS 23. – NYERGES 20/8 TELJESÍTMÉNYTÚRÁK

Ez ugyan nem a saját szervezésű túránk, de nálunk lesz az egyik nagy megállóhely, ahol szusszanásként, erőgyűjtésként hideg italokkal, kávéval, fagylalttal és jókedvvel várjuk a túra résztvevőit.

ÁPRILIS 24. – A FÖLD NAPJA

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

A Föld, a mi számunkra az életet jelenti. Ennek fontosságára emlékezve szervezzük meg eseményünket a teremtésvédelem, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont küldetése körül, ahol a minket ölbe vevő Földanya ajándékait mutatjuk meg izgalmas programelemekkel.

Renner Andrea kerekítő foglalkozásával kezdődik a nap, ahol már az aprótalpúak zenés, táncos tanulási folyamata kezdődik. Ezt követően kézművessel, pólóbatikolással várjuk a látogatókat, miközben a Duna-Ipoly Nemzeti Park kalauzolásában fedezhetjük fel a közvetlen környezetünket. Délután, az program vége egy olyan izgalmas és látványos túra lesz, amihez meg sem kell mozdulnunk. Egri Csaba repít el minket virtuálisan a barlangok világába – ez a lehetőség annak is élvezetes, aki fél a szűk helyektől, vagy éppen nem szereti a megerőltető sportokat, mint a barlangászat.

Várunk minden érdeklődőt, és tenni akarót!

MÁJUS 7-8. – SZENTKERESZTI BÚCSÚ

A májusi búcsú már évszázadok óta fontos esemény Péliföldszentkereszt életében. A közeli falvakból ide zarándokoltak az emberek, hogy együtt ünnepeljék Jézus keresztjének megtalálását. A cigány hagyományok szerint ekkor választottak Péliföldszentkereszten vajdát.

A tradíció tiszteletére a májusi búcsú témájának a népi hagyományokat, játékokat, motívumokat, dallamokat választottuk.

Szombati nap délutánján a felnőtteknek kedveskedünk borkóstolóval, ezt követően pedig egy kis tánctanulással, majd táncházzal folytatnánk az estét.

Másnap a hagyományos búcsú napján 10:00-kor szentmisével fogadjuk a zarándokokat, majd a Szalézi Rendház búcsúi forgataga mellett a Látogatóközpontban kerekítő foglalkozás lesz a napindító, gyermekek számára. Ezt követően népi játékok, kézművesek várják a régi emlékeket szívesen felidéző érdeklődőket.

Látogass el hozzánk májusban is!

MÁJUS 29. – GYERMEKNAP

Manapság már minden napra jut valami ünnep, így nekünk is, Nektek is jár egy nap. De lehetne ez a legeslegvidámabb nap az évben, ami Tietek is, és miénk is, egy nap, ahol minden rólunk szól.

Emlékszel, tavaly, vagy előtte, vagy azelőtt.. ? Együtt töltöttük a ezt a jeles napot Péliföldszentkereszten.

Legyen ez idén is így, május utolsó vasárnapján, ahol minden a nevetésről szól, ahol, és aminek csak a fantáziád szabhat határt. Gyere el a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontba, ahol felavatjuk új játékainkat, találkozhatunk, vidámkodhatunk…. együtt ünnepelhetjük a gyereknapot!

TOVÁBBI RÉSZLETES PRORAMOK: