TUDÁS: Tárlatvezetés a látogatóközpontban

Egy szó: teremtésvédelem. Először ijesztően hangozhat a szó maga, ámbár mégis furdallja az ember kíváncsiságát, hogy mégis mit jelenthet? Miért nem természetvédelem, hol van benne a megszokott szalézi vidámság, vagy épp hogyan kapcsolódik mindez Péliföldszentkereszthez?

Ferenc pápa Laudato’Si elnevezésű enciklikája alapján, elgondolkodtató, szemléletformáló utazásra indulunk. A felfedezés első részében impulzusokat kapunk a mostani felgyorsult életünkből, majd szembesülünk vele, hogy ez mégis hova vezet. Ökológiai megtérésre hívunk mindenkit, hogy rátalálj a személyes küldetésedre, hogyan tehetsz a világért.

Miután rátaláltál, a Gerecse Natúrparkon keresztül, Péliföldszentkereszttel, és környékével, a hagyományok, kulturális, szellemi és természeti értékekkel felvértezve léphetsz ki a világba, hogy tevőlegesen részt vehess a teremtésvédelemben.

A kiállítás felfedezhető egyénileg, de vezetéssel is kérhető.

Kiállítás információi:

  • Helye: Látogatóközpont
  • Időtartama: 20 – 60 perc
  • létszám: 4 fő
  • létszám: 25 fő
  • Kulcsszavak: lelkiség, szaléziak. természetvédelem, teremtésvédelem, otthon, környezet, tudás

Megismerjük a natúrparki Látogatóközpont munkáját, küldetését, a Gerecse Natúrpark értékeit, és a teremtésvédelem/ökológiai megtérés fontosságát, mely jövőnk záloga.