TÚRA: nagy felfedezés KICSIKNEK

Az óvodásoknak szóló játékos sétáink többféle foglalkozást tartalmaznak. A gyerekek vidáman ismerik meg környezetünk kincseit – növényeit, állatait, a természet képződményeit. Ügyességüket és szemfülességüket is próbára tesszük az egyes feladatokkal, energiájuk levezetésére alkalmas programokkal. A kihívásokkal teli körtúra után, levezetésként alkothatnak is a gyermekek, melyet emlékül hazavihetnek. Mindezt szép környezetben, a friss levegőn tehetik meg, a tópart illetve a Szalézi bölcső mentén.

A körtúra kérhető vezetéssel, vagy egyéni bejárással leírások és térkép alapján.

Minden túra érinti vagy a szekérkiállítást vagy a templomot – megbeszélés alapján módosítható.

Túra információi:

Választható útvonal:

I.kör: Látogatóközpont, szekérkiállítás, tó, Látogatóközpont

II. kör: Látogatóközpont, tó egyik fele, Lourdes-barlang, erdei utacska, Templom, Látogatóközpont

  • Hossza: 1,8 – 2,2 km
  • Időtartama: 60 – 80 perc
  • Állomások száma: 5 – csoportra tudjuk szabni
  • Állomáson töltött idő: 10 perc
  • Felkészülés: kényelmes ruházat, sportcipő, innivaló, napos idő esetén: naptej, sapka

A túra kérhető tematikus változataiban is:

  • Péli Park rejtelmei – Alap körtúra

Miket rejthet egy major? Régi szekereket, szép virágokat, háziállatokat, és sok-sok vidámságot. Megismerkedünk a régi jármódokkal, megnézzük az állatokat és teszteljük, hogy miket tudunk róluk. Gyorsaságunkat és ügyességünket is próbára tesszük játékos feladatok mentén.

  • Péli Pele nyomában – Állatok világnapja

Hallottatok már a Mogyorós Peléről? Péliföldszentkereszten sok él belőle, de nagyon kevesen voltak olyan szerencsések, hogy találkozzanak is vele. Egy kalandos nyomozásra hívunk benneteket, hogy megleshessük a Pelét. Olvasunk térképet, követünk nyomokat, nézünk érdekes járműveket, teszteljük ügyességünket és azt, hogy mennyire tudunk nesztelenek lenni. Velünk tartasz?

  • Madarat tolláról… – Madarak és fák napja

Ahogy a mondás tartja: „Madarat tolláról, embert barátjáról.” Ahogy teszünk, viselkedünk más emberekkel, a környezet élővilágával, az határoz meg bennünket. Ebben a körben a környezeti nevelés mellett a madarak köré csoportosulnak a feladatok. Ügyességi, gondolkodtató és kakukktojásos feladatokkal várjuk az érkező csoportokat ismereteik elmélyítésére és bővítésére, hiszen játszva tanul az ember.

  • Tavunk titkai/ A tó titkai – Víz világnapja

Igaz, a vízé a főszerep, de nem kell aggódniuk Kedves Pedagógusok, a gyermekek szárazon megússzák a mókát! Vízi élőlényekkel, a vízzel, mint éltető forrás ismerkedhetnek meg a gyermekek izgalmas játékokon keresztül.

  • Péli-Földünk (élménye) / Péli-Föld kincsei– Föld napja

A túránk során a Föld jut főszerephez: felfedezünk, rácsodálkozunk a természeti adottságokra, amelyek körbevesznek bennünket. Ásunk, vizsgálódunk, keresünk, kutatunk, ügyeskedünk és tanulunk a teremtésvédelem jegyében.

A gyermekek játékosan szereznek új ismereteket, a környezetünkről, egymásról. Friss levegőn, nyugodt körülmények között élvezhetik a Péliföldszentkereszt adta lehetőségeket.